Ποιοί είμαστε

 stavros melissinosOlgianna Melissinos

Ο παππούς, Γεώργιος Μελισσινός, ξεκίνησε την επιχείρηση το 1920, στην Πανδρόσου 89, δίπλα στην αρχαία αγορά. Μέχρι τις αρχές του '50 η βιοτεχνία έφτιαχνε πολυτελή υποδήματα και ορειβατικά άρβυλα.
 
Ο πατέρας, Σταύρος Μελισσινός -γνωστός σαν τσαγκάρης-ποιητής- ανέλαβε την βιοτεχνία τη δεκαετία του '50, κι έφτιαξε τα πρώτα σανδάλια, μετά την πτώση της Αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Ο Σταύρος Μελισσινός συνέχισε παράλληλα την τέχνη του χειροποίητου σανδαλιού, μαζί με την τέχνη της ποίησης και της συγγραφής θεατρικών έργων. Τα βιβλία του βρίσκονται σε πολλές διεθνείς βιβλιοθήκες. Το 2004, μετά από 50 χρόνια ιστορίας αναγκάζεται να φύγει από την οδό Πανδρόσου.
 
Σήμερα, η κόρη του, Ολγιάννα Μελισσινού, στο μαγαζί της οδού Νορμάνου, συνεχίζει την παράδοση με χειροποίητα σανδάλια φτιαγμένα με μεράκι, τσάντες, ζώνες και δερμάτινα αξεσουάρ.

Μπορούμε σε λίγα λεπτά να προσαρμόσουμε τα σανδάλια στα μέτρα σας ή να τα φτιάξουμε με παραγγελία, χωρίς επιπλέον κόστος. Τουριστικοί οδηγοί σ' όλο το κόσμο, προτείνουν τα σανδάλια μας για την ποιότητά τους.
 
Πολλά διάσημα πόδια έχουν χαρεί τα σανδάλια μας, όπως οι Beatles, Τζάκι Κένεντυ-Ωνάση, Μπάρμπρα Στράιζαντ, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Άντονι Κουήν, Γκάρι Κούπερ, Σοφία Λόρεν, Πολ Τέιλορ Ντανς Κόμπανι.

Πάνω απ' όλα όμως, ευχαριστούμε όλους εσάς για την προτίμηση και εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

 

 

Ενημέρωση για τα μέτρα ενίσχυσης