Πολιτική Επιστροφών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ

Η melissinos-sandals.gr ελέγχει κάθε προϊόν για την άριστη κατάσταση του πριν σας αποσταλεί. Αν όμως δεν είστε ευχαριστημένοι με το προϊόν που παραλάβατε, παρακαλώ διαβάστε για τις περαιτέρω ενέργειες.

Ακύρωση εντολής πριν την παράδοση (δικαίωμα υπαναχώρησης πριν την παράδοση)

Ο Πελάτης έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την εντολή ήτοι να ακυρώσει τη συναλλαγή αγοραπωλησίας πριν λάβει τα αγορασθέντα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, ο Πελάτης αποστέλλει μία δήλωση ακύρωσης στην melissinos-sandals.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@melissinos-sandals.gr. Η melissinos-sandals.gr θα αποδεχθεί την ακύρωση και θα επιστρέψει το τίμημα στον πελάτη με πίστωση της πιστωτικής του κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού, μόνο εφόσον το (αγορασθέν) προϊόν/τα (αγορασθέντα) προϊόντα δεν έχουν παραδοθεί στα ΕΛΤΑ ή άλλη μεταφορική για παράδοση στον Πελάτη. Εάν έχουν ήδη δοθεί στα ΕΛΤΑ, τότε η ακύρωση θα θεωρηθεί ως επιστροφή των προϊόντων κατά τους κατωτέρω όρους.

Αλλαγή των προϊόντων μετά την παράδοση

Εάν ο Πελάτης δεν είναι ικανοποιημένος με την πραγματοποιηθείσα αγορά ή επιθυμεί την αλλαγή μεγέθους ή σχεδίου, έχει το δικαίωμα να ζητήσει την αλλαγή του αγορασθέντος προϊόντος. Στην περίπτωση αυτή, ο Πελάτης μπορεί να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στην melissinos-sandals.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση, info@melissinos-sandals.gr, ζητώντας την αλλαγή του προϊόντος με άλλο προϊόν της επιλογής του.

Αλλαγές δεν θα γίνονται δεκτές για προϊόντα που πωλούνταν με έκπτωση ή είναι σε προσφορά κατά τη στιγμή της αγοράς.

Εάν το νέο προϊόν έχει υψηλότερη τιμή από το επιστρεφόμενο προϊόν, τότε ο Πελάτης θα ειδοποιηθεί ηλεκτρονικά, με e-mail, να προχωρήσει σε νέα διαδικασία πληρωμής (για την πληρωμή της διαφοράς). Στην περίπτωση αλλαγής, τα μεταφορικά επιστροφής και αποστολής επιβαρύνουν τον πελάτη.

Προθεσμία για αλλαγή ή για επιστροφή προϊόντων

Κάθε αίτημα για αλλαγή ή για επιστροφή προϊόντος πρέπει να αποστέλλεται εντός 14 ημερών από την παραλαβή του προϊόντος. Τα αιτήματα για αλλαγή ή για επιστροφή των προϊόντων μετά την περίοδο των 14 ημερών γίνονται δεκτά μόνο σε περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, βάσει των διατάξεων που εφαρμόζονται στις συμβάσεις πώλησης.

Επιστροφή Προϊόντων μετά την παράδοση (Δικαίωμα υπαναχώρησης μετά την παράδοση)

Ο Πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει το προϊόν που θα αγοράσει και να ζητήσει επιστροφή του πληρωθέντος τιμήματος, όπως προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή (δικαίωμα υπαναχώρησης από συντελεσθείσα πώληση). Στην περίπτωση αυτή, ο Πελάτης αποστέλλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μήνυμα/e-mail στην melissinos-sandals.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@melissinos-sandals.gr, ζητώντας την επιστροφή του προϊόντος έναντι επιστροφής της αξίας της παραγγελίας.

Όροι και προϋποθέσεις για την εγκυρότητα αλλαγής ή επιστροφής προϊόντος

Επιστροφή ή αλλαγή ολόκληρου του προϊόντος
Τόσο το δικαίωμα αλλαγής όσο και το δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος (δικαίωμα υπαναχώρησης από την πώληση) αφορούν ολόκληρο το αγορασθέν προϊόν και δεν μπορεί να ασκηθεί επί τμήματος μόνο του προϊόντος.

Κατάσταση των επιστρεφόμενων προϊόντων
Τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται (για επιστροφή τιμήματος ή για αλλαγή) στην αρχική τους κατάσταση, πλήρη και ακέραια και με την αρχική τους συσκευασία. Τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον πελάτη. Δεν πρέπει να έχουν φορεθεί ή να έχουν υποστεί αλλαγές. Η επιστροφή ή αλλαγή ενός προϊόντος δεν θα γίνεται δεκτή εάν αποδειχθεί ότι το προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί ή αλλοιωθεί και θα επιστραφεί με χρέωση του πελάτη.

Αποστολή των προϊόντων στην melissinos-sandals.gr
Τα έξοδα αποστολής των προϊόντων που επιστρέφονται ή αλλάζονται επιβαρύνουν τον Πελάτη. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος λόγω αποδεδειγμένου λάθους της melissinos-sandals.gr ή ελαττωματικού προϊόντος, τα έξοδα αποστολής του νέου προϊόντος θα επιβαρύνουν την melissinos-sandals.gr.

Απόδειξη – Τιμολόγιο Αγοράς
Για κάθε προϊόν το οποίο επιστρέφεται ή για το οποίο ζητείται αλλαγή, ο Πελάτης πρέπει να περιλάβει κατά την αποστολή του την απόδειξη της αρχικής αγοράς.

Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης κάποιων από τις ανωτέρω προϋποθέσεις, η melissinos-sandals.gr δικαιούται:

(α) να θεωρήσει ότι το δικαίωμα αλλαγής ή επιστροφής δεν ασκήθηκε έγκυρα και συνεπώς να μη δεχθεί την επιστροφή ή την αλλαγή του προϊόντος

(β) στην περίπτωση προϊόντων που δεν επιστρέφονται άθικτα, που έχουν φορεθεί ή χρησιμοποιηθεί να μη δεχθεί την αλλαγή ή επιστροφή.

(γ) Αλλαγές δεν γίνονται και δεν ισχύει το δικαίωμα υπαναχώρησης σε περίπτωση ειδικής παραγγελίας (μέγεθος στα μέτρα του πελάτη).  Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να εξεταστεί το αίτημα από την melissinos-sandals.gr, αν θα μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα.

Επιστροφή τιμήματος

Η melissinos-sandals.gr μόλις λάβει το προϊόν από επιστροφή και διαπιστώσει ότι είτε είναι ελαττωματικό (με υπαιτιότητα της εταιρείας) ή έγινε λάθος αποστολή παραγγελίας, είτε σε έγκυρη υπαναχώρηση του πελάτη, θα προχωρήσει στην επιστροφή του τιμήματος, πιστώνοντας την πιστωτική κάρτα ή τον τραπεζικό λογαριασμό του Πελάτη με το συνολικό ποσό της παραγγελίας, συμπεριλαμβανομένων και των καταβληθέντων μεταφορικών προς την melissinos-sandals.gr. Για την επεξεργασία του αιτήματος και την πραγματοποίηση της πιστωτικής εγγραφής απαιτούνται συνήθως 7 εργάσιμες ημέρες. Ο Πελάτης θα ειδοποιηθεί μόλις έχει γίνει η πλήρης επεξεργασία του αιτήματος επιστροφής.

Στην περίπτωση που προβλέπεται ανωτέρω που η melissinos-sandals.gr διαπιστώσει ότι το προϊόν δεν έχει επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση, ούτε ευθύνεται για λάθος αποστολή ή η επιστροφή έγινε πέραν των 14 ημερών από την παραλαβή, δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων και το προϊόν θα επιστρέφεται στον πελάτη με χρέωση των μεταφορικών.